In de 6-weekse cursus gaan we aan de slag met het vergroten van de eigen balans door het trainen van het reactievermogen, balans/evenwicht en coördinatie oefeningen, werken we aan vergroten van de spierkracht en voor als het nodig is: veilig leren vallen. Door meer inzicht te krijgen in eigen kunnen neemt daardoor ook het zelfvertrouwen weer toe.

De oefeningen zullen worden opgebouwd van gemakkelijk naar moeilijk, van laagdrempelig en veilig naar steeds uitdagender. De moeilijkheidsgraad wordt steeds verder verhoogd en we streven ernaar de deelnemers allemaal het maximale uit de cursus te kunnen laten halen. Zo zal er gedifferentieerd worden in de lessen, omdat iedereen verschillend is.

De cursus wordt over het algemeen gevolgd door 3 verschillende soorten mensen:

1 mensen die preventief willen werken aan vergroten van de balans om vallen zo lang mogelijk uit te stellen. ‘Nu kan ik alles nog en dat wil ik zo lang mogelijk zo houden’.

2 Mensen die geen goede eigen balans (meer) hebben en hier graag aan willen werken om vallen te voorkomen. ‘Ik sta steeds vaker te wiebelen op mijn benen ik word steeds banger om te vallen’.

3 Mensen die al meerdere keren zijn gevallen en vaak hierbij letsel hebben opgelopen. ‘Ik merk dat ik steeds stijver ga bewegen en minder ga doen, omdat ik bang ben om weer te vallen’.

We hebben letterlijk al mensen zien binnenkomen aan het begin met rollator en door het toegenomen zelfvertrouwen in eigen kunnen aan het eind van de cursus zonder gebruik te hoeven maken van de rollator weer naar huis gaan.

Na de cursus is er voor de deelnemers de gelegenheid om door te stromen naar een vaste groep. Deze groep werkt elke week met zeer afwisselende oefeningen en materialen aan de balans in de breedste zin van het woord en indien gewenst wordt het veilig vallen herhaald op gezette tijden. In overleg met de docent kan worden bepaald welke groep het beste bij de deelnemer past. Het is ook mogelijk om direct in deze groep in te stromen, echter het herhalen van veilig vallen is dan niet mogelijk, daar is echt de basis cursus voor nodig om deze technieken eigen te maken (zie boven).

Je eigen Pad is in te huren voor een kennismaking les, cursussen, presentaties en workshops over Balans Training. Neem gerust contact op met Astrid Severens.

Wie, wat, waar, wanneer?

Wie:                Iedereen van 60+, die in beweging wil blijven en wil leren reageren
Wat:                Balans Training

Meld je vandaag nog aan voor balans training!

Afspraak maken