Wat is Reiki?

De letterlijke vertaling van het woord reiki is ‘universele levensenergie’. Door allerlei redenen kunnen er blokkades ontstaan in je lichaam waardoor de energie niet goed meer kan stromen en wordt je onrustig, krijg je lichamelijke klachten of zit je niet lekker in je vel. Reiki ontspant, geeft rust en versterkt het afweersysteem. Lichaam en geest komen meer in balans en je ervaart dat je sterker en gezonder wordt.

Je kunt het heel eenvoudig gebruiken in situaties met stress en pijn, problemen op school of werk en in de thuissituatie.

Wat gebeurt er met Reiki?

Als je aan de gang gaat met reiki, dwz behandeling van jezelf of anderen of een inwijding, gaat de trilling van je lichaam omhoog, waardoor je patronen worden aangeraakt en opgelost. Als je trilling omhoog gaat kom je lekkerder in je vel. Misschien niet direct want je lichaam wil graag weer de oude patronen herstellen, die zitten er tenslotte al zo lang…

Door regelmatig je oefeningen te doen of naar een reiki master te gaan voor een behandeling kun je een steeds hoger niveau bereiken, want vaak als het ene patroon oplost komt er een nieuw te voorschijn die het echte probleem blijkt te zijn. Dus ook deze moet worden opgelost.

Tijdens een Reiki behandeling

Als je geen behoefte hebt anderen te helpen of als je zelf een beetje hulp nodig hebt (bv omdat je niet lekker in je vel zit) kun je kiezen voor een reiki behandeling.

Tijdens de behandeling worden de energiebanen weer in balans gebracht. Dit kan gepaard gaan met lichamelijke en/of emotionele reacties, omdat je lichaam gewend is aan oude patronen die worden aangeraakt en er de mogelijkheid is deze op te lossen. De reiki master is er om je daarbij te ondersteunen.

Vaak kiezen mensen ervoor dat ze, terwijl ze al wel reiki 1 of 2 zijn ingewijd, regelmatig een reiki behandeling ondergaan. Zo komen ze sneller in balans en kunnen ze daarna weer lekker zelf aan de slag.

Reiki Rockanje
Reiki is geen geneeswijze maar een ondersteuning bij het gezonder worden.
Astrid Severens en Pia de Kramer, Usui Reiki Masters

Maak vandaag nog uw afspraak voor een reiki behandeling!

Afspraak maken