Wat is sportieve geheugentraining?

Een sportles waarbij bewegen afgewisseld wordt met oefeningen om je hersenen bewust te activeren. Een geweldige trainingsmethode voor iedereen die zijn of haar gezondheid op peil wil houden.

Uit steeds meer onderzoek blijkt dat bewegen een gunstige invloed heeft op de conditie van de hersenen. En dat het risico op geheugen- en concentratieproblemen verminderd wordt. Door te bewegen worden in de hersenen nieuwe cellen aangemaakt. De nieuwe cellen zijn echter nog kwetsbaar en als we ze niet aan het werk zetten door ze een uitdaging te geven, verdwijnen ze uiteindelijk weer. Willen we onze hersenen in goede staat houden dan zullen we ze dus moeten blijven gebruiken, prikkelen en stimuleren. Tijdens de Sportieve Geheugentraining worden de deelnemers uitgedaagd om nieuwe dingen te leren.

En door te blijven oefenen en herhalen zorgen we ervoor dat de verbindingen in de hersenen sterker worden.

Inspanning/beweging

We doen intensieve, kortdurende beweegactiviteiten ter bevordering van conditie en versterking van de spieren, m.b.v. een fitness elastiek of eigen gewicht.

De oefeningen wisselen elkaar vlot af. Bovendien kan elke oefening worden aangepast aan je eigen vermogen.

Uitdaging

De sport/beweegoefeningen worden afgewisseld met verstandelijke opdrachten. Deze opdrachten verbeteren o.a. je geheugen, logisch denken, reactievermogen, concentratie, ruimtelijk inzicht en aandacht

Maak vandaag nog uw afspraak voor een gratis proefles!

Afspraak maken